ClickCease

Krone og bro

FAST PROTETIKK 

Kroner fungerer som et skall som ligger på utsiden av den synlige delen av en tann. De er slitesterke og estetiske, og kan for eksempel være aktuelle der store gamle fyllinger må byttes eller tenner som har mange mindre fyllinger. De kan også være aktuelle der deler av tannen er mistet, noe som ofte skjer i forbindelse med gamle amalgamfyllinger. 

Broer fungerer på samme måte, men her er det også én eller flere tenner som mangler som erstattes ved å bruke nabotenner som bærende pillarer og på den måten forme en bro. En bro kan hvile på pasientens egne tenner, implantater eller en kombinasjon av begge. Hvor mange pillarer en bro vil trenge kommer an på hvor mange tenner som skal erstattes og hvor mye trykk den vil bli utsatt for ved tygging. For eksempel vil en bro i front, som ikke tygges mye med, ikke trenge like mange pillarer som en bro lengre bak i munnen der jekslene ligger. Tannlegen gjør denne vurderingen for deg og gir deg alternativer.

En litt mindre invasiv løsning, om det estetiske er målet vil skallfasetter/porselensfasader være et alternativ. 

Les mer om skallfasetter her.

Bestill time hos oss

Bestill din time enkelt via skjemaet nedenfor. Vi tar kontakt med deg fortløpende for bekreftelse av tidspunkt.

Du kan også bestille time via telefon: 22 46 67 54 eller epost: kontakt@mts.no

Online timebestilling

Bestill din time enkelt via vår online timebestilling nedenfor.

Du kan også bestille time via telefon: 22 46 67 54 eller epost: kontakt@mts.no

Spørsmål?

Lurer du på noe? Legg igjen kontaktinformasjon din nedenfor, så ringer vi deg opp så fort vi kan (uforpliktende og gratis).

Google anmeldelser
4.9
Basert på 51 vurderinger